TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Hetven évvel ezelőtt, 1944. június 6-án a szövetséges csapatok partra szálltak a németek által megszállt Normandiában, új nyugati frontot nyitva a háborúban. Mintegy négyszázezer ember vesztette életét a partraszállás és Párizs felszabadítása között eltelt száz napban. A rengeteg áldozatot követelő, a történészek által sokat kutatott időszaknak a mai napig nem ismert minden egyes részlete. A NatGeo Normandiától Párizsig című kétrészes dokumentumfilmje most új szemszögből vizsgálja meg a második világháború egyik legjelentősebb hadműveletét.
D_day3.jpg

A film újrahangosított, utólag színessé tett exkluzív felvételek segítségével, civilek, katonák és politikai-katonai vezetők – köztük Eisenhower – sorsán keresztül mutatja be a kérdéses időszakot. A 21. század modern technológiájának köszönhetően a történetet három nézőpontból ismerjük meg: a szárazföldről, a levegőből és a tenger hullámai közül. A felidézett száz nap közül 1944. június 6-át, a normadiai partraszállás kezdetének eseményeit percről percre, rövid előre- és hátrapillantásokkal, de a kronológiához mindvégig szigorúan ragaszkodva mutatja be a rendkívüli dokumentumfilm.

Az archív fotókat és exkluzív képsorokat tartalmazó kétrészes sorozat első epizódja június 22-én, vasárnap 22 órakor, a második rész  június 29-én, vasárnap 22 órakor kerül bemutatásra a National Geographic Chanel műsorán.

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic

Címkék: National Geographic Channel

komment

süti beállítások módosítása