TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A Discovery Networks International többnapos élő programsorozatot indít a Mount Everest alaptáborából, hogy előkészítse a Joby Ogwyn történelmi jelentőségű vállalkozását közvetítő kétórás gigaprodukciót. Joby, dacolva az időjárási körülményekkel, wingsuit ruhában leveti magát a világ legmagasabb pontjáról, miközben a rászerelt kamerák lélegzetelállító felvételeket készítenek az eseményről. Maga az ugrás Ázsiától Afrikán át Dél-Amerikáig minden országban, így Magyarországon is látható lesz, az időjárástól függően várhatóan május 12-én hajnalban, Ugrás az Everestről – Élőben címmel.
everestjump.jpg

A latin-amerikai, ázsiai és nyugat-európai nézők emellett a televíziózás eddigi legnagyobb és legösszetettebb kihívást jelentő élő közvetítésének kulisszái mögé is beláthatnak. Az NBC News’ Peacock Productions gyártásában készülő, Kyle Martino, az NBC Sports kommentátora és az Újjáépítőkből ismert Chris Jacobs műsorvezetésével látható élő adás európai idő szerint május 6-án reggel indul, mely az időjárás függvényében változhat.

„Az élő közvetítések nézői megtapasztalhatják, mit élnek át a Mount Everest alaptáborában a világ minden tájáról érkező férfiak és nők, akik az Everest legendáját építik. Nagyon örülünk, hogy ilyen páratlan élményt adhatunk nézőinknek” – mondta Luis Silberwasser (Discovery Networks International Executive Vice Presidentés Chief Content Officer).

Kyle Martino és Chris Jacobs minden nap felveszi a kapcsolatot Jobyval, hogy felmérjék, hogyan halad az Everesten, milyen kihívásokkal és veszélyekkel kell megküzdenie. Interjúkat készítenek a helyszíni orvosokkal, serpákkal, hegymászókkal és a Joby vállalkozásában közreműködőkkel, illetve percről percre figyelik a hegycsúcs időjárását.

A nézők a világ minden tájáról csatlakozhatnak az élő adáshoz: a közösségi médián keresztül feltett kérdéseket összegyűjtik a műsor készítői, melyekre az adások során Joby és a gyártócsapat tagjai válaszolnak. Az élő adás ezen kívül rendszeresen kitér a közösségi felületeken zajló párbeszédre is, és valós idejű adatokból válogatva kiderül, kik nézik az élő adást, mely országokból és hogyan buzdítják Jobyt kalandja során. A Mount Everest alapbázisában kiépített kamerarendszer nap 24 órájában sugárzó adása bármely platformról követhető az EverestJumpLive.com oldalon. A párbeszédhez angolul a #EverestJumpLive hashtaggel lehet csatlakozni.

A műsorvezetők jövő héten kezdik meg az alapbázishoz vezető megerőltető túrát. Kyle sportkarrierje során hat évig játszott a Columbus Crew és Los Angeles Galaxy focicsapatokban. Az NBC és NBCSN csatornákon a Premier League és Major League Soccer közvetítéseinek állandó szakértője, illetve részt vett a londoni nyári olimpiai játékok közvetítésében is. Christ elsősorban az Újjáépítők című műsorból ismerhetik a magyar nézők, de közreműködött a Discovery több élő műsorában, például az Élőben: kötéltánc a Grand Canyon felett egyik házigazdájaként.

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/discoverychannel

Címkék: Discovery Channel

komment

süti beállítások módosítása