TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Februárban indítja a Discovery Channel a Túlélés évadát. Hétfő esténként az itthon is népszerű túlélőműsorok veszik át a főszerepet a csatornán: új műsorral tér vissza a világ legismertebb tévés túlélője, Bear Grylls, és megismerhetjük Joel Lambertet, aki az Embervadászat című műsorban kommandósok elől menekül a világ minden táján.
bg.jpg

Sok évvel ezelőtt a Discovery Channel vezette be a túlélőműsorokat egy egyszerű koncepcióval: kitesz egy túlélési szakértőt a világ legextrémebb vidékein, és megmutatja, hogyan jut vissza a civilizációba. A kor igényeivel lépést tartva a csatorna újabb és újabb változatban dolgozza fel a történetet. Nem véletlen, hogy a Discovery Channel adta a leghíresebb és leghosszabban futó túlélőműsort a világnak, A túlélés törvényeit Bear Gryllsszel. A csatorna most induló új műsora, az Embervadászat akár új műfajt hozhat létre: a főszereplő exkommandósnak a szokásos „ellenfelek” – mint éhség, szomjúság, hideg – mellett még rá vadászó katonákkal is számolnia kell. A márciusban induló Bear Grylls: extrém túlélővideók pedig videóra vett valódi túléléseket elemez, és bemutatja, mi kellett ahhoz, hogy a videó szereplői a legveszélyesebb helyzeteket is megússzák ép bőrrel. Emellett a Túlélés évadában új részekkel jelentkezik a brit exkommandós és az amerikai autóőrült furcsa párosának túlélőműsora, A túlélés terepfokozaton,
valamint újra képernyőre kerül a vadonban meztelenül magukra hagyott civilekről készített Csupasz túlélők.

A műfaj sikerének több oka is van. Fontosak a valóságos és érdekes karakterek, rendkívüli helyszínek, a sajátos vágási és gyártási technika – ezek alkalmazásában a Discovery Channel megelőzte a többi tényszerű szórakoztató csatornát – de mindenekelőtt az ismeretek és a szórakoztatás ideális keveréke.

“Amikor Bear Grylls műsorait nézzük, nem a dokumentumfilmek jutnak eszünkbe, hanem az akciófilmek. Viszont az epizód után ráébredünk, hogy tanultunk valamit, ami egyszer megmentheti az életünk” – mondta Richard Pembroke (Head of Channels CEN, Discovery Networks CEEMEA).

A két tényező összetéveszthetetlen ötvözete miatt szeretik a férfiak – a régión belül a magyarok a legjobban! – a Discovery Channel adását. A csatorna tavalyi átlagos közönségaránya Magyarországon 2,41% volt a 20-49 éves férfiak között, ami rekord a CEEMEA régió 105 országa között. Emellett a magyarok nézik legtovább a csatorna adását – hetente átlagosan 102 percet töltenek a Discovery Channel műsoraival.

Az Embervadászat című műsorban a volt Navy SEAL kommandósnak, Joel Lambertnek két napja van arra, hogy veszélyes terepen haladva, minimális készlettel ellátva megszökjön az őt üldöző elit egységek elől – ahogy egy ellenséges vonalak mögött ragadt katona ezt a valóságban is tenné. Tanúi lehetünk az izgalmas hajszának, és megismerhetjük a félelem szülte leleményes ötleteket. Az üldözés változatos helyszíneken folyik, Panamától Lengyelországon keresztül Dél-Koreáig. Mindegyik epizód azzal indul, hogy Joelt kiteszik egy indulási ponton, és kap némi előnyt. Legfeljebb két napja van arra, hogy elérje az előre megbeszélt célpontot. Minimális készletet vihet magával, így útközben kell megtalálnia és megszereznie mindent, amire szüksége van. A hajszát a kamerák mindkét fél szempontjából rögzítik, így a nézők Joel és a különleges egységek helyzetébe egyaránt beleélhetik magukat. Aki kipróbálná magát hasonló helyzetben, virtuálisan megteheti az Embervadászat promóciós játékában is, a Discovery Channel honlapján.

A Bear Grylls: extrém túlélővideók című műsorban nem nyíló ejtőernyőktől kezdve az elszakadó bungee-jumping köteleken át autót üldöző elefántokig csupa elképesztő helyzettel találkozhatunk, amelyektől még Bear Grylls szava is elállt. A túlélők tematikus epizódokban (Adrenalinfüggők, Munkahelyi balesetek, Hó, Országutak, Állatok, Levegő) osztják meg történeteiket, melyekhez a Discovery Channel jól ismert arcai – Dave Salmoni, Gary Humphrey és Edd China – szolgáltatnak szakértői tanácsokat és hasznos tippeket. Bear minden rész végén kiválasztja kedvenc videóját és az este túlélőjét.

Túlélés évada – minden hétfőn, csak a Discovery Channel műsorán:
Február 24-től:
21 óra: Csupasz túlélők
22 óra: Embervadászat
23 óra: Túlélés terepfokozaton
Márciusban:
21 óra: Csupasz túlélők
22 óra: Embervadászat
23 óra: Bear Grylls: extrém túlélővideók

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/discoverychannel

Címkék: Discovery Channel

komment

süti beállítások módosítása