TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A világ legnagyobb videómegosztó oldalán számos kisfilm található. De vajon mennyi igaz azokból a rekordkísérletekből, észvesztő mutatványokat bemutató videókból, amelyeket több millióan néznek meg világszerte? Ennek járt utána nem mindennapi tesztjeivel a NatGeo!
TrueTube2.jpg

A népszerű angol műsorvezető Tim Shaw eddig is szerette feszegetni a határokat, most azonban egy különlegesen izgalmas, és cseppet sem veszélytelen feladatra vállalkozik. Buddy Munro kaszkadőrrel letesztelik, hogy az interneten keringő legőrültebb videók valóságosak-e. A filmben Tim az „agy”, aki megpróbálja kideríteni a mutatvány alapját képező fizikai jelenséget; Johnny pedig a „kísérleti nyúl”, aki, a bőrét vásárra víve, megkísérli bebizonyítani, hogy a kunszt igenis megismételhető. A videókat mindemellett tudományos szempontból is megvizsgálják.

A páros először az “Emberi Katapultot” próbálja ki, melyet adrenalinra szomjas kalandorok építettek 2003-ban Utah államban 2003-ban, és nem kevés sérülést szereztek próbálkozásaik során. Veszélyes mutatvány, hiszen a kísérlet során a kaszkadőr a kilövéskor 140 km/ órás sebességre gyorsul. De vajon a valóságban is létezhet ez? Tényleg megvalósítható a videó?

A második kísérlet során Tim és Buddy azt vizsgálja, hogy mekkora G-erő hat a vadászpilótákra, mindezt egy mopeddel hajtott körhinta segítségével. Majd ezután következik a YouTube egyik leghíresebb mutatványának a reprodukálása: 2007-ben egy fiatal norvég síelő lecsúszott Anglia leghosszabb mozgólépcsőjén. Már amennyiben hihetünk a videóban látottaknak. A londoni metróállomás szédítő, 60 méteres lejtőjén állva a fiúknak egy kicsit inába száll a bátorságuk, ám azért megpróbálkoznak a lehetetlennel.

A YouTube-on keringő őrült videók reprodukálása egyáltalán nem veszélytelen, így senkinek nem ajánlott, hogy saját maga megismételje a kísérleteket. A képernyőn keresztül azonban most a nézők is meggyőződhetnek a kisfilmek valódiságáról, és teljesen biztonságos módon részesei lehetnek a nem mindennapi kísérleteknek. A Teszteld a YouTube-ot! című műsor február 15-én szombaton 21 órakor kerül bemutatásra a National Geographic Channel műsorán.

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic

Címkék: National Geographic Channel

komment

süti beállítások módosítása