TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Februárban a magyar FOX csatornán is elindul a kultikus horror sorozat, a The Walking Dead!
TWD1.jpg

Mit tenne, ha egy reggelen arra ébredne, hogy a világ, amelyben addig élt, teljesen megváltozott? Ha minden nap a túlélésért kellene küzdenie a családjával, és egy tucatnyi idegennel együtt, miközben igazából senkiben nem bízhat? Ha döntések sorozatát kellene meghoznia az életben maradásért, emberi mivoltának megőrzéséért, sokszor pillanatok alatt? Ezekre keresi a választ a The Walking Dead sorozat, amely egy posztapokaliptikus világot tár a nézők elé. A sorozatban a Földet élőhalottak uralják, velük kell szembenéznie egy tucatnyi túlélő embernek, miközben egyre reménytelenebbé válik a világ hanyatlásának visszafordítása.

A The Walking Dead az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata, egy ízig-vérig túlélőhorror, amely Robert Kirkman és Tony Moore azonos című képregényén alapul. A zombifilmek kiemelkedő darabjának sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a több százezres rajongói klubok, a közel húsz elnyert szakmai- és közönségdíj, valamint az, hogy a történet egyes amerikai iskolák tananyagaiba is bekerült. A szereplők ugyanis olyan morális döntések sorozatait hozzák meg epizódról epizódra, amelyekkel egy esetleges világkatasztrófa során akár a valódi világban is szembesülhetnénk.

A váratlan fordulatokkal teli történet mellett az izgalmas karakterek is hozzájárulnak a sorozat sikeréhez. Rick Grimes, az erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen főhős mellett fontos szerepet kap az együttérző és empatikus feleség, Lori, a legjobb barát Shane, a bölcs, ám sokszor kegyetlenül őszinte Dale, és a kérlelhetetlen keménylegény Daryl. Rick kisfia, az érzékeny lelkű Carl pedig a nézők szeme előtt nő bele ebbe a világba, és válik ártatlan gyerekből rutinos zombigyilkossá.

Az élőhalottak megjelenését jól felépített jelenetek, speciális effektek és látványos maszkok teszik élethűvé. A zombik külsejének megalkotásáért a többszörös díjnyertes Greg Nicotero a felelős, aki harminc éve dolgozik a szakmában és számos hollywoodi sikerfilm fűződik a nevéhez. A The Walking Dead kapcsán a zombik külsejének, mozgásának és viselkedésének kialakításában is kulcsszerepe van, maszkmesteri munkáját 2011-ben és 2012-ben is Emmy-díjjal ismerték el. Robert Kirkman neve szintén kulcs a sikerhez, a sorozat írója és executive producere a New York Times bestseller írója, aki igazi szupersztárnak számít a képregény iparban. A sorozatot továbbá olyan nevek fémjelzik, mint a háromszoros Oscar-díj jelölt Frank Darabont, A remény rabjai , A köd és a Halálsoron című filmek rendezője, vagy Gale Anne Hurd, aki számos világhírű alkotás, köztük A bolygó neve: halál, A mélység titka és a Terminátor – A halálosztó producere. A film főszereplője Andrew Lincoln, akit a This Life és a Teacher sorozatokból, valamint az Igazából szerelem mozifilmből ismernek leginkább a nézők. Lincolnt a The Walking Dead-ben nyújtott alakításáért idén januárban a kedvenc tévés antihősnek járó díjjal tüntették ki a People’s Choice Awardon.

A The Walking Dead első epizódjai 2010-ben kerültek bemutatásra. A sorozat olyan elsöprő sikert aratott, hogy a második évad bemutatóját már világszerte 122 országban követték figyelemmel, és a FOX International Channels legnézettebb drámai sorozata lett. A jelenleg negyedik évadánál tartó sorozat az első epizódoktól kezdve lesz látható a FOX műsorán, hétfőn esténként, magyar nyelven, dupla részekkel. Ősszel pedig az ötödik évad világpremierjéhez Magyarország is csatlakozik: hazánkban már pár nappal az amerikai bemutató után adásba kerülnek a legújabb részek.

Érdekességek a The Walking Deadről:

  • A sorozat egyik rendezője, Frank Darabont magyar származású. Szülei 1956-ban hagyták el az országot, és fiuk egy franciaországi menekülttáborban született.
  • Frank Darabont születési neve Darabont Ferenc, ezért tűnik fel a filmben egy „Ferenc Builders” költöztetőautó az első évad elején.
  • A „zombi” szó szándékosan nem hangzik el egyetlen részben sem, mert a történet szerint amikor az élőhalottak megjelentek, az emberek nem tudták, hogy milyen lényekkel néznek szembe. Így többféle elnevezést is kaptak, az eredeti képregényben és a filmben egyaránt.
  • Az első epizódok forgatásánál egy gyanútlan szomszéd kihívta a rendőrséget, azzal, hogy mesterlövészeket látott a közelben. Hamarosan kommandósok érkeztek, hogy kezeljék a helyzetet, ám végül nem történt letartóztatás.
  • Az élőhalottakat alakító színészeknek a forgatásokat megelőzően „zombi iskolába” kell járni, azaz egy speciális tréningen vesznek részt, ahol megtanítják őket a jellegzetes mozdulatokra.
  • Az első évadban a speciális effektekért felelős Greg Nicotero maga is feltűnik zombiként a vásznon, méghozzá két alkalommal is. Ő az a kóborló, aki megharapja Andrea nővérét Amy-t, és az a zombi, aki a szarvasból eszik, miközben Daryl Dixon feltűnik a színen.
  • A The Walking Dead világában erős fölényben vannak az élőhalottak. A kép valóban vészjósló: minden emberre 5000 zombi jut.
  • „Ez a vérünkben van, mindannyian hordozók vagyunk” – mondja a zombi járványról a sorozatban Dr. Edwin Jenner, aki kutatóként tűnik fel a filmvásznon. Karakterét egy valós történelmi személy, Edward Jenner angol orvos, a himlőoltás feltalálója ihlette.
  • A filmben senki nem tudja, pontosan hogyan kezdődött a vírus, de az egyetlen módja annak, hogy egy zombit valóban megöljenek, és ne térjen vissza élőhalottként, az, ha fejbelövik.


A FOX TV műsora a TvMustra oldalán:http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/fox

Címkék: FOX

komment

süti beállítások módosítása