TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A német tudósokon és mérnökökön nem múlt a náci Németország sikere a második világháborúban… Olyan zseniális, korukat megelőző alkotások fűződnek a nevükhöz, melyek a szó szoros és átvitt értelmében is túlélték a háborút, és amelyekre számos más ország fejlesztői kiindulásai alapként tekintettek az következő évtizedekben.
A National Geographic Channel

A HARMADIK BIRODALOM ÉPÍTMÉNYEI

című hatrészes technikatörténeti sorozata a legizgalmasabb fejlesztéseket mutatja be, ezek a háborúban betöltött szerepét is elénk tárva.
Supertank_4_NaziMegastructures .jpg

Bombabiztos, a mai napig álló tengeralattjáró-bázisok… Korukat megelőző, a későbbi űrverseny alapjait megvető ballisztikus rakéták… És egy több ezer kilométer hosszú, Norvégiától Franciaországig kanyargó erődítmény-vonal, mely a szövetségesek invázióját hivatott megakadályozni… A hitleri Németország tudós-zsenijei ilyen és ezekhez hasonló építményekkel és szerkezetekkel igyekeztek hozzájárulni a háború megnyeréséhez és a meghódított területek ellenőrzés alatt tartásához. De mi a története ezeknek a mérnöki remekműveknek? És az őket megalkotó tudósoknak? A sorozat hat felejthetetlen epizódban mutatja be a Harmadik Birodalom legizgalmasabb, technikatörténeti jelentőségű újításait.

A decemberi epizódok tartalmából:

Az Atlanti fal
A megszállt Európát a szövetséges inváziótól megvédendő Hitler 1942-ben elrendelte egy páratlan építmény, a Norvégiától Franciaországig több ezer kilométeren át kanyargó Atlanti fal megalkotását. Az izgalmas filmben a szemünk előtt születik meg a felbecsülhetetlen mennyiségű nyersanyagot és munkaerőt igénylő erődvonal, melynek tesztjére mindössze a D-Day-ig, azaz a partraszállás napjáig kellett várni…
Bemutató: 2013. december 16-án, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

Tengeralattjáró-bázis
A legendás U-boatok rendkívül hatékony támadóeszközök voltak a nácik kezében, védett kikötőkre azonban nekik is szükségük volt – a német mérnökök hatalmas víz alatti hangárokat építettek hát számukra, olyan vastag és erős bombaálló falakkal és födémekkel, hogy még ma is állnak…
Bemutató: 2013. december 23-án, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

V-2 rakétabázis
A történelem első nagy hatótávolságú rakétáit a nácik tervezték és építették meg titkos kutatólaboratóriumokban és föld alatti hangárokban – megvetve ezzel a ballisztikus rakéták és a későbbi űrverseny technológiai alapjait… A film a tudós Werner von Braun története a hitleri Németország díszletei között.
Bemutató: 2013. december 30-án, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic

Címkék: National Geographic Channel

komment

süti beállítások módosítása