TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A világszerte népszerű Cartoon Network csatorna kisfilm sorozatot készített a nemzetközileg elismert jótékonysági szervezet, az UNICEF Magyarország és Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai támogatásával, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek egymás közti, iskolai erőszakos viselkedésére. A CN HAVER KLUB címmel induló kisfilmsorozata célja, hogy a gyerekek ismerjék fel, ha bántalmazás alanyai lesznek, vagy annak szemtanúivá válnak, ne féljenek külső segítséget kérni, álljanak ki magukért, bántalmazott, bajba jutott társaik mellett, illetve legyenek egymással toleránsak, udvariasak.
cn-haver-klub.jpg

Aki ver, az nem haver... így szól a filmsorozat mottója. Az UNICEF Magyarország adatai szerint Magyarországon minden második iskolás gyermek vett már részt verekedésben vagy volt szenvedőalanya az iskolai erőszak egyéb formáinak. A legnagyobb probléma, hogy a gyerekek nem mindig ismerik fel, ha méltatlan helyzetbe kerülnek, illetve nem mindig tudják, hogyan oldják meg ezeket a helyzeteket, kihez forduljanak. A Cartoon Network és a két gyermekjogi szervezet közös kezdeményezésének legfőbb célja, hogy gyerekek számára vonzó és figyelemfelkeltő módon üzenjen:  az iskolai, illetve egymás közti bántalmazást nem kell eltűrniük, van megoldás, ne féljenek kiállni magukért, társaikért, vagy segítséget kérni, akár a Kék Vonalat tárcsázva a 116 111-os számon, akár az UNICEF HelpAPP mobilalkalmazását használva. A kampány  ideje alatt a csatornán látható három különböző szpotban animációs szereplők mesélik el történetüket a bántalmazó, az elszenvedő és a külső szemlélő szemszögéből. A filmek nemcsak a csatornán láthatók; az UNICEF Magyarország felhasználja azokat ÉBRESZTŐ-ÓRA című országos iskolai tanóra-programjának anyagához is, illetve a programban részt vevő általános iskolás tanulók a kampánnyal kapcsolatos segédanyagot is kapnak.

Az  UNICEF HelpApp segítségével a gyermekek az alapvető segélykérő funkciók mellett konkrét tanácsokat is kapnak, amelynek segítségével nagyobb eséllyel tudnak megmenekülni szorult helyzetükből.
"Az UNICEF hitvallása szerint, minden gyermeket megillet az erőszakmentes gyermekkorhoz való jog. A gyerekeknek minden segítséget meg kell adnunk nekünk felnőtteknek, hogy megtanítsuk az erőszakhelyzetek felismerésére és kezelésére, bárhol és bármilyen formában is történjék, s felelősségünk van abban is, hogy magunk is olyan technikákat, módszereket alkalmazzunk, amelyek a konfliktusok erőszakmentes feloldását mutatják" – mondta dr. Lux Ágnes az UNICEF Magyarország gyermekjogi igazgatója.

A Cartoon Network Európa számos országában sikerrel mutatta be CN BUDDY club című programját:  Angliában és Lengyelországban például olyan hírességek adták nevüket a megmozduláshoz, mint az angol rapper Tinie Tempah és a lengyel kosárlabdázó Marcin Gortat.

"A Cartoon Network olyan hely, ahol a gyermekek önmaguk lehetnek, ahonnan inspirációt meríthetnek önmaguk elfogasához és önbizalmuk növeléséhez." - nyilatkozta Hannes Heyelmann, a Turner Broadcasting Közép-Európai vezérigazgatója. "Sajnos az iskolai erőszak súlyos, világszerte égető probléma. Az UNICEF-el és a Kék-Vonallal közös együttműködésünkkel a gyermekeket az erőszak elleni fellépésre szeretnénk nevelni, arra hogy legyenek elfogadók és támogassák társaikat a bajban."

A Cartoon Network műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/CARTOON

 

Címkék: Cartoon Network

komment

süti beállítások módosítása