TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A National Geographic Channels International (NGCI) egy új, rendhagyó műsorral készül a berlini fal lebontásának 25. évfordulójára. A Darlow Smithson Productions gyártásában készülő, egyórás Hasselhoff vs. Berlin Wall című filmet 2014 novemberében mutatja be a csatorna az Egyesült Államokban és a világ további 171 országában.
nat-geo-berlin-wall.jpg

A műsorban David Hasselhoff egy személyes emlékekkel átszőtt utazásra invitálja a nézőket Berlinbe,  ahol helyi emberekkel találkozik, hogy velük együtt idézze fel az ország megosztottságának és a berlini fal ledöntésének történetét, valamint megvizsgálja a fal utolsó maradványait. A film David Hasselhoff Németországhoz való érzelmi kötődését is bemutatja. A németeknél akkoriban nagy népszerűségnek örvendő popénekes Looking for Freedom című dala nemcsak hónapokig vezette a slágerlistákat, hanem a keleti és nyugati oldal egyesítésének nem hivatalos himnuszává vált. Hasselhoff felidézi azt a pillanatot, amikor 1989-ben Berlinben milliós tömeg előtt lépett fel és adta elő népszerű dalát az újonnan egyesült Kelet- és Nyugat-Németország lakóihoz szólva. Az énekes a fal és a kommunista uralom összeomlásának külső szemlélője volt, és most visszatér Berlinbe, hogy emlékeit a nézők előtt is felidézze.

„Szemtanúja voltam a keletnémetek fájdalmának és szabadságért folytatott rendíthetetlen küzdelemének. Hatalmas inspiráció volt az ő bátorságuk mindannyiunk számára, és büszke vagyok rá, hogy bemutathatom a történetüket a National Geographic Channel-lel együttműködve” – mondja Hasselhoff. A műsor életre kelti a rendkívüli diadalt a zsarnokság  felett, amit a fal ledöntése jelentett, miközben egy inspiráló, személyes elbeszélésen keresztül ismerhetjük meg a 20. század egyik legnagyobb történelmi pillanatát. A Hasselhoff vs. the Berlin Wall 45 különböző nyelven, a világ 172 országában -köztük Magyarországon is -  2014 novemberében kerül bemutatásra.

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic

Címkék: National Geographic Channel

komment

süti beállítások módosítása