TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Május 26-án, hétfőn este hazánkban is elindul a FOX csatornán a 24 sikersorozat legújabb évada.
Nem követted nyomon a korábbi szériákat? Bemutatjuk a 24: Élj egy új napért! főbb szereplőit, hogy képbe kerülj!
Jack.jpg

„Jack Bauer szövetségi ügynök vagyok, ez életem leghosszabb napja” - így kezdődött a történet 2001-ben, és azóta nem csak ez a mondat, hanem maga a 24 sorozat is legendássá vált. A valós időben zajló cselekmény és a főszereplő, Kiefer Sutherland alakítása a nézőket és a kritikusokat is hamar megnyerte. Nyolc évad, 192 epizód, 73 Emmy- és 12 Golden Globe-díj jelölés bizonyítja ezt, illetve, hogy Jack Bauer figurája több filmes és kulturális lexikonba bekerült.

A három éve várt új évadot Londonban forgatták. A 24: Élj egy új napért! önálló történetként is megállja a helyét, így akkor is be tudsz kapcsolódni, ha eddig nem követted a 24 sorozatot. Alábbi cikkünkben bemutatjuk a főbb szereplőket, hogy május 26-tól hétfőn esténként te is a rajongókkal együtt izgulhass Jack Bauerért.

Jack Bauer (Kiefer Sutherland) - A korábbi szövetségi ügynök jelenleg nemzetközi szökevény, aki a 24: Élj egy új napért! eseményei során Londonban rejtőzködik, ám kész kockára tenni életét, hogy megakadályozzon egy újabb nemzetközi katasztrófát. A tét az amerikai elnök élete, azonban Jack dolgát nehezíti, hogy jelenleg saját országában bűnözőnek számít, így a CIA egy különítménye vadászik rá.

Ez az első olyan évad, amelyet az Egyesült Államok területén kívül forgattak, és a cselekmény is a brit fővárosban, Londonban játszódik, amely egyébként Kiefer Sutherland szülővárosa.

“Itt születtem, és három éves koromig itt is éltem, ezért van bennem némi nemzeti büszkeség. Örülök, hogy Londonban forgattunk. Nemcsak azért, mert számomra izgalmas a helyszín, hanem mert a nézőknek is olyan lesz, mintha egy különleges utazáson vennének részt. Mi ugyanis teljesen más nézőpontból mutatjuk be Londont.”

Chloe O’Brian (Mary Lynn Rajskub) - A CTU volt elemzője, aki az előző évadban segített barátjának, Jack Bauernek megszökni a hatóságok elől, most pedig a szövetségi kormány ellen fordult, és egy profi hekkerrel dolgozik együtt.

„Chloé egy régi, jól ismert karakter, de már nem az a nő, akinek a nézők egykor látták. Egy olyan hekker csoport tagja lett, amely hisz az információ szabad áramlásában. Egy percig sem évődnek rajta, ha ki kell szivárogtatni valamit, és főleg kormányok információit lopják el. Jack nem igazán ért egyet vele, és mivel mindketten más emberek lettek, így a viszonyuk is változott. Ez egy érdekes szál a történetben” – mondja Mary Lynn Rajskub.

Audrey Boudreau (Kim Raver) - Három évadon át játszotta Jack szerelmét. Miután Kínában fogságba került, majd kómába esett, a hatodik évad után nem találkoztunk vele, csak a legújabb epizódokban tér vissza a sorozatba. Audrey az amerikai elnök, James Heller lánya, aki mostanra felépült a Kínában elszenvedett traumából és hozzáment apja kabinetfőnökéhez, Mark Boudreau-hoz.

„A 24 nem csak az  én életemben számít mérföldkönek, hanem a nézők is másképp tekintettek rá, mint a korábbi sorozatokra. Például ez volt az egyik első filmsorozat, amelyet sokan egyhuzamban néztek meg, hogy végigkövethessék az egész napot.” – állítja Kim Raver.

James Heller elnök (William Devane) - Audrey apja és az egykori védelmi miniszter, jelenleg az Egyesült Államok elnöke, aki a brit miniszterelnökkel találkozik Londonban. Amikor Jack felbukkan a színen, felmerül a kérdés, vajon azért jött hogy megmentse, vagy hogy eltegye láb alól az elnököt...

Mark Boudreau (Tate Donovan) - Audrey férje és a Fehér Ház kabinetfőnöke kulcsszereplő az új sorozatban. Mark Bourdreau nagyon nem szívleli Jack-et, ezért kétségbeesetten küzd ellene, és kiadja a parancsot az elfogatására.

Steve Navarro (Benjamin Bratt) - Új szereplő a 24-ben Steve Navarro, a CIA műveleti igazgatója, aki csapatával Jack Bauer nyomában van. Steve nyugodt és alapos vezető, aki minden részletre figyel.

„Az utóbbi időben inkább durva fickókat játszottam, és hosszú ideig óvakodtam attól, hogy én legyek az öltönyös fazon, mert korábban sokáig azonosítottak ezzel a karakterrel. De jó volt most egy új szerepben a korábbi tapasztalatokat egyesíteni”- mondja Benjamin Bratt.

Kate Morgan (Yvonne Strahovski) - Egy gyönyörű, ám lobbanékony CIA ügynök Londonban, aki szorosan Jack Bauer nyomában jár. Kate éppen úgy, ahogy Jack, gyors, okos és lényegretörő. Úgy érzi, ha elkapja Bauert, azzal végre megmutathatja, mire képes.

A 24: Élj egy új napért! sorozat május 26-tól hétfő esténként 21 órakor látható a FOX csatornán.

A FOX TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/fox

Címkék: FOX

komment

süti beállítások módosítása