TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A kereszténység legnagyobb ünnepére, a jeles napokra a közmédia gazdag programkínálattal készül. Egyházi szertartások, dokumentumműsorok, gazdag filmkínálat szerepel a palettán.
Passió_kisebb(2).jpg

Nagypénteken a református istentiszteletet a Kossuth Rádió a fehérgyarmati református templomból közvetíti (10.04). „Elvégeztetett – idézi Jézus szavait Szalai László lelkész. –  Elvégeztetett, hogy Isten nem hagyja a bűnös embert a kárhozatban. Egyszülött Fiát küldte a világba, hogy éljünk Ő általa. Elvégeztetett, hogy a megváltás a kereszthalál által vezethessen a feltámadáshoz.”

Este A passió című amerikai filmet láthatják a nézők. Mel Gibson alkotása a názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját megrázó erővel és szép emberi momentumokkal jeleníti meg. A Megváltó szerepét Jim Caviezel, Máriáét Maia Morgenstern alakítja (M1 23.00).

Szombaton A székely piarista című összeállításban Kállay Emil nyugalmazott piarista tartományfőnökről hallhatunk portrét. A dokumentumműsor egy olyan pap, szerzetes életét mutatja be, aki jól példázza, hogyan bánt a hatalom azokkal a papokkal és szerzetesekkel, akik hűek voltak hitükhöz és szolgálták a közösségüket (Kossuth Rádió 13.07). A gyermekek egész nap színvonalas mesekínálatból választhatnak. Richard Scarry Tesz-vesz városa inkább a kisebbeket érdekli (m2 18.10), a Mézga család az idősebbeknek is önfeledt szórakozást nyújt (m2 17.40). A Fölszállott a páva döntőjét a Duna közvetíti. A másodszor meghirdetett tehetségkutató vetélkedőre 291 formáció nevezett be, a döntőben 10 produkciónak szurkolhatunk (Duna, Duna World 20.25).

A húsvétvasárnapi evangélikus istentiszteletet az arnóti evangélikus templomból közvetítjük (Kossuth Rádió 10.04). „Húsvétkor a hihetetlent ünnepeljük – hirdeti Buday Barnabás esperes. – Ez némelyekben intelligens somolygással elnyomott érzést, vagy mély felháborodást és megütközést kelt. Hiszen tényleg hihetetlen, hogy a halálból van visszatérés. Még a halál sem biztos.”

A római katolikus ünnepi szentmisét a közmédia a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházból sugározza (M1 11.00).

„„Húsvét a hit diadala és örömünnepe – hangsúlyozza szentbeszédében Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyéspüspök. – Péter és János apostolok az asszonyok híradása után futnak Jézus sírjához. Az üres sír láttán összeáll bennük a kép. "Látta mindezt és hitt." Így születik meg a hit, amely Isten ajándéka az ember számára.”” Délben Kapcsoljuk Rómát. Ferenc pápa az húsvéti üzenetét küldi a „a városnak és a világnak” (M1, Duna).

Koradélután egy klasszikus magyar filmre kapcsolhatunk. A Szűcs Mara házassága egy több szálon futó szerelmi történet, a főszerepeket a korszak sztárjai: Simor Erzsi, Szörényi Éva, Vízváry Mariska és Páger Antal játsszák (Duna 13.10).

A lemezelő – nem csak gyűjtőknek összeállítás az amerikai zongoraművész, Julius Katchen felvételeiből válogat. A zenész előmenetelében egykor Ormándy Jenő és Starker János is nagy szerepet játszott, a mostani válogatásban is hallhatunk magyar szerzők műveit (Bartók Rádió 16.00).

A Názáreti Mária olasz-német tévéfilmsorozat Jézus anyjának életét dolgozza fel. Az első rész a gyermekéveivel kezdődik. Felnőve megismerkedik Józseffel, a fiatal áccsal, aki szívesen összekötné életét a már gyermeket váró lánnyal (Duna 21.00, 2. rész másnap 21.25).

Az esti főprogramban egy örökzöld szuperprodukciót, a Spartacust láthatjuk. A sztárokat felvonultató mozi főszereplője az egykori trák fejedelemből lett gladiátor, Spartacus (Kirk Douglas). Az általa vezetett rabszolgafelkelés felforgatta a római birodalmat, a főhős bukását intrikák, cselszövések okozták (M1 21.40).

Hétfőn a korán kelők megtekinthetik a "Imádságos harangozással" című dokumentumfilmet. Az alkotás Petrás Máriát mutatja be. A kerámiaművész és népdalénekes Moldvában született, művészetére nagy hatással volt a csángók mélyen vallásos világa (M1 6.15).

A locsolkodásban megfáradtakra délután egy családi film vár. Hacsi - A leghűségesebb barát című amerikai-angol játékfilm történetében az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki, de egyszer megérkezik az eredeti gazdi… (Duna 18.35).

Az M1 TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/m1

Címkék: M1

komment

süti beállítások módosítása