TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Március 21-től magasabb sebességre vált a Discovery Channel: a Turbó péntek keretében új évaddal jelentkezik az Autókereskedők, az Amcsi benzinfalók és az Újjáépítők is. Az autós műsorok rendszeresen a csatorna legnézettebb adásai között vannak: az Autókereskedők tavaly októberben sugárzott évada saját műsorsávjában közel megduplázta az addigi éves átlagnézettséget.
foose.jpg

A Discovery Channel népszerű autós sorozatai nem a versenypályák glamúros világát, hanem az autóbiznisz hétköznapi hőseit mutatják be. Az Autókereskedőkben a dörzsölt autókereskedő Mike Brewer és szerelő társa, Edd China a használtautók piacán aratnak sikereket, az Újjáépítőkben Chip Foose elhanyagolt járművekből varázsol egyedi konstrukciókat, az Amcsi benzinfalók pedig a texasi Gas Monkey műhely mindennapjait követi nyomon, ahol Richard Rawlings és tehetséges szerelője, Aaron Kaufman segítségével próbál pénzt csinálni autók helyrepofozásából. A műsorok szereplőivel együtt izgulhatunk a garázsokban szépülő kocsik felett, miközben mindent elleshetünk, amit az autókról tudni érdemes.

A férfiak szeretik a Discovery Channel adását, és ez a magyarokra különösen igaz: a csatorna tavalyi átlagos közönségaránya 2,41% volt a 20-49 éves férfiak között Magyarországon, ami rekord a CEEMEA régió 105 országa között. Emellett a magyarok nézik legtovább a csatorna adását – hetente átlagosan 102 percet töltenek a Discovery Channel műsoraival.

A legutóbbi Turbó péntek premierek különösen kiemelkedő nézettséget hoztak tavaly októberben: az Autókereskedők új évada 92%-kal, míg az Amcsi benzinfalók új évada 38%-kal teljesítette túl saját műsorsávjában az addigi éves átlagnézettségét a teljes közönség (All4+) körében. Az emelkedés még nagyobb volt a kereskedelmi célcsoportban (103% és 66%), illetve a 20 és 49 év közötti férfiak körében (163% és 69%). Az autós műsorok ismétlései idén is rendszeresen a csatorna legnézettebb1 adásai között vannak.

Az Amcsi benzinfalók szereplői az új részekben is hatodik sebességben pörgetik az izgalmas hotrod autókat. Az egyes epizódokban az autószakértő Richard Rawlings és tehetséges szerelője, Aaron Kaufman Texas legtávolabbi vidékeit és a környező államokat is bejárják, hogy elfeledett és lerobbant klasszikusokat vásároljanak, hogy aztán felújíthassák őket dallasi műhelyükben.

Az Autókereskedők egy lelkes duó műsoraként indult Nagy-Britanniában. Mára az egyik legnépszerűbb autós sorozat a világon, melynek már a tizenegyedik évada indul. Mike az új részekben Európát és Amerikát járja ikonikus autók után kutatva, és a jól ismert modellek mellett pár egészen furcsa járműveket is talál.

A 2004-ben indult Újjáépítők legújabb évadában a neves konstruktőr, Chip Foose és csapata mit sem sejtő tulajdonosok leharcolt autóit veszik kölcsön a barátok segítségével, hogy nyolc izzasztó nap után teljesen újjáépített verdát adjanak vissza. Chip és szerelői életre szóló meglepetéssel szolgálnak a gyanútlan tulajdonosoknak. Az új részekben többek között egy ’65-ös Mustang Fastback és egy ’67-es Chevrolet C10 pick-up átépítését láthatjuk.

Turbó műsorok – minden pénteken 21 órakor, ismétlés vasárnap 15 órakor csak a Discovery Channek műsorán.

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/discoverychannel

 

Címkék: Discovery Channel

komment

süti beállítások módosítása