TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Festő, tudós, feltaláló, szobrász, hadmérnök és a történelem egyik legjelentősebb zsenije. Leonardo da Vinci, a reneszánsz ember, akinek művészetét a világ minden táján ismerik. Megrendítő életének titkos történetéről azonban kevesen tudnak.
davincidemonai.jpg

A FOX csatornán február 4-én bemutatásra kerülő Da Vinci démonai című sorozat soha nem látott ábrázolásban mutatja be a világ egyik leghíresebb történelmi alakját, lerombolva tabukat és előítéleteket, feltárva a különleges tudással megáldott, ám sokszor zavart és félelmekkel küzdő művész igazi énjét.

Leonardót legtöbbször szakállas öregemberként ábrázolják saját önarckép festménye nyomán, ám a sorozatban a 25 éves, fiatal da Vinci kel életre. Mikor először találkozunk vele, nem több egy különc fattyúnál, aki földművesek között nevelkedett, és aki egy parasztlány fiaként egyedül arra vágyik, hogy apja elismerje őt. Zsenialitása aztán magasba repíti, de félő, hogy el is pusztítja, miután eléri az épelméjűség határait. A Da Vinci démonainak írója, a Batman: Kezdődiket és a Sötét Lovagot is jegyző David S. Goyer egy olyan fiatalember képét festi elénk, akit kivételes tehetség kínoz. Egy eretnekét, egy lázadóét, egy hősét, aki egyszerre géniusz, és gyarló, esendő ember. A sorozat valós alapokon nyugvó, történelmi fikció. David S. Goyer hónapokat töltött da Vinci életének megismerésével, naplórészleteinek és korabeli leveleinek tanulmányozásával, hogy felfedezze, majd tovább építse a reneszánsz polihisztor karakterét és modern hőssé emelje őt.

“Nehéz lenne számokban kifejezni, hogy pontosan hány százaléka valóság a történetnek, és mennyit adtunk hozzá. De legalább a kétharmada, a karakterek és az alapvető kapcsolatok igaziak. A legnagyobb különbség, hogy az igazi Leonardo nem építette meg az összes tervét, nem voltak meg hozzá a szükséges forrásai. A sorozatban azonban vázlatai elkészülnek. Továbbá nagy hangsúlyt kap az a kettőség, hogy a humanista vegetáriánus több pénzt keres hadimérnökként, mint művészként, és a filmben harci gépezetei is életre kelnek” – nyilatkozza David S. Goyer. A sorozat ledönti a tabukat, és kendőzetlenül mutatja be a művész kusza szerelmi és szexuális viszonyait, félelmeit, küzdelmeit és durva kirohanásait.

A főszereplőt az ír származású Tom Riley alakítja. „Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő színészt, és külsőre Tom valóban inkább ír, mintsem mediterrán kinézetű. Ugyanakkor első pillanattól kezdve tökléletesen meg tudta ragadni Leonardót, és átadni a benne dúló sokszor szélsőséges érzelmeket”- mondta Goyer.

Az izgalmakkal átszőtt történet a világ több országában is hatalmas népszerűségnek örvend. A sorozat a magyar nézők előtt február 4-én 21 órakor debütál a FOX csatornán, amely aznap kezdi el sugárzását hazánkban, és elsőként a Telekom digitális családi csomagjában lesz elérhető. A Da Vinci démonainak nyolc epizódból álló első szériája után, idén márciusban, rögtön az amerikai bemutatót követően, a tízrészes második széria szinkronizált változata is megérkezik hazánkba. A sorozat legújabb epizódjai a FOX csatornán világpremierként, egyszerre 125 országban kerülnek majd bemutatásra 2014 tavaszán.

A FOX TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/fox

Címkék: FOX

komment

süti beállítások módosítása