TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Hónapok óta ül a nyakunkon a szürkeség, ami már minket is lassan unottá és közömbössé tesz, azonban a FilmBox csatornák harcba szállnak a színtelenséggel – egy kis borzongást, egy kis rettegést és olyan filmóriásokat hoznak a képernyőkre, amik és akik biztosan nem hagynak majd hidegen bennünket.    
Ház a kísértet hegyen-1.jpg

BAFTA, Oscar, Golden Globe, Arany Oroszlán és még sorolhatnánk...  nem a semmiért osztják őket és a FilmBox csatornák sem véletlenül válogattak belőlük össze februárra jó párat. Érkezik többek között Az út és A király beszéde, parádés szereposztással és tucatnyi bezsebelt díjjal. Horror klasszik kategóriában pedig olyan fél évszázados műremekek, amiken először talán még szüleink izgultak.

Egy kis ízelítő:

A király beszéde indítja a hónapot február 1-én 21 órától a FilmBox Extrán, megalapozva a hónap színvonalát. Colin Firth, mint VI. György király bezsebelte az Oscart és az Európai Filmdíjat is, de a forgatókönyvtől a zenén át egészen a mellékszereplőkön és az operatőrökön át sokaknak jutott legalább egy díj vagy jelölés. A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

Az út február 9-én szintén a FilmBox Extra menüjében szerepel este 21 órai kezdéssel. A film alapját McCarthy-regénye adja, a szereposztásban pedig olvashatjuk Viggo Mortensen és Charlize Theron nevét is, ami azért valamit már mutat, ahogyan a BAFTA és az Arany Oroszlán jelölések is. A történet dióhéjban: hosszú évekkel ezelőtt Amerikát rejtélyes katasztrófa sújtotta. A kialakult apokaliptikus világban az erőszak az úr. Egy apa a fiával együtt útra kel az óceán felé, miközben megpróbálják túlélni mindezt. Útjuk során nap mint nap meg kell küzdeniük a betevő falatért, fel kell venniük a harcot a természet erőivel. Egyetlen támaszuk az összetartozás érzése: az emlékek és a szeretet. Izgalmas, megható, lebilincselő! Kell ennél több?

A Ház a Kísértet-hegyen igazi klasszik horror sztori 1959-ből, amit mindenkinek látnia kell, legalább egyszer, de inkább többször. Február 7-én a FilmBox Pluson 21 órától lesz is erre lehetőségünk. Vincent Price, a milliomos playboy, egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtja ebben a klasszikusban. Öt idegent hív meg egy kis játékra hátborzongató kastélyába, felesége szórakoztatására, születésnapja alkalmából. A móka persze pénzre megy, így a tét nem kicsi, viszont a játékosok nem is sejtik, hogy az éjszaka előrehaladtával a kísértetház egyre több csapdával teszi majd próbára tűrőképességüket, és semmi sem garantálja, hogy élve érik meg a reggelt. A történetben azonban van még csavar, hiszen a vendégek között van a feleség szeretője is. A titkos páros pedig ezen az éjszakán saját játékot eszel ki, ami a ház urának bőrére megy, de vajon sikerrel járnak-e...

A Rémségek kicsiny boltja (február 14-én 21 órakor a FilmBox Pluson) egy amerikai horror vígjáték, vagy inkább csak vígjáték, hiszen a rettegési skálán nem biztos, hogy mindenkinél magas értéket érne el. Seymour, a kétbalkezes virágárus beszélő növényszörnyet nevel, amellyel szomszédai és vevői körében nagy feltűnést kelt, s ezáltal első ízben élvezheti a sikert és az elismerést. Ám elborzadva tapasztalja, hogy növénye emberi vért, végül már egész testeket igényel táplálékul. Seymour akaratlanul is belekeveredik a szomszédságában megtörtént halálesetekbe, s titokban a növénnyel eteti meg a holttesteket.

A FilmBox TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/filmbox

Címkék: FilmBox

komment

süti beállítások módosítása