TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Egy modern Hamupipőke-történet, ami felforgatta az arab világot: Igazgyöngy címmel új török sorozat indul január 20-án a VIASAT3 műsorán.
igazgyongy.jpg

Mehmet (Kivanç Tatlitug) egy szörnyű baleset során elveszíti szerelmét. A gyász teljesen összetöri a férfit, ráadásul vasakaratú nagyapja – aki folyamatosan igazgatja a család sorsát, akárcsak cégbirodalmát – úgy dönt, hogy kiházasítja unokáját. Választottja Gyöngy (Songül Öden), a szegény családból származó lány, akit Mehmet gyermekkora óta ismer, és aki titkon szerelmes a férfiba. Mehmet tiltakozik a szülői akarat ellen, ám Gyöngy kedvessége és természetessége megenyhíti és szerelemre lobbantja a férfi szívét. Ezt az idillt rombolja szét egy váratlan telefonhívás: a vonal végén az elhunytnak hitt barátnő szól a telefonba…

Ezt a modern Hamupipőke-történetet hozza el VIASAT3 a magyar nézőknek: egy intrikákkal teli világot, ahol semmi sem az, aminek látszik és ahol egy telefonhívás alapjaiban változtat meg életeket – jó és rossz értelemben egyaránt.

A sorozat olyan, az arab világban tabunak számító témákat feszeget, mint az alkoholfogyasztás, a házasság előtti szexuális kapcsolat, vagy az abortusz. Nem meglepő, hogy a Közel-Keleten több vallási vezető is tiltakozott a sorozat ellen – de az Igazgyöngy így is elsöprő sikert aratott. Csak Szaúd-Arábiában 3-4 millió nézőt ültetett naponta a képernyők elé, a sorozat záró epizódja pedig rekord nézettséget hozott: az arab nyelvű országokban összesen 85 millióan látták. Anyakönyvi kivonatok tanúsága szerint a sorozat bemutatását követően jelentősen megugrott a Mehmet és Gümüş (Gyöngy) nevek népszerűsége is.

De talán ennél is fontosabb a sorozat utóélete a mindennapokban. Mehmet ugyanis egyenrangú félként tekint feleségére, és támogatja divattervezői karrierjét is. Több közel-keleti feleség a sorozat hatására emelt szót jogaiért, de helyi sajtójelentések arról is beszámoltak, hogy egy asszony az Igazgyöngy láttán döntött úgy: elválik férjétől.

A Viasat3 TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/viasat3

Címkék: Viasat3

komment

süti beállítások módosítása