TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Ön mennyire őszinte és mennyire bevállalós? Egy gyors tesztre hívjuk!
Szamok_buvoleteben1.jpg

A domináns keze mutatóujjával rajzoljon egy “Q”-betűt a homlokára! Hova húzta a Q-betű farkincáját? Bal, vagy jobb oldalra? Amennyiben a jobb szemöldöke fölé, akkor úgy rajzolta a betűt, ahogy Ön látja.
A tudósok szerint ez arra utal, hogy őszinte ember, és nem hajlamos mások megtévesztésére. Ha viszont a farkinca a bal szemöldöke fölé esett - tehát úgy rajzolta a Q-betűt, hogy a többi ember irányából nézve legyen helyes-, az azt jelentheti, hogy olykor nem riad vissza egy kis füllentéstől, és könnyen manipulál másokat.

Van kedve még egy játékhoz? Nézzünk egy másik tesztet!

Ön a legfiatalabb a testvérei közül?  Nyáron született?
Ha igen, akkor jó esély van rá, hogy szeret borotvaélen táncolni. A tudósok szerint ugyanis a legkisebb testvér hajlamos fenegyerekként viselkedni, hogy így harcolja ki magának azt a figyelmet, ami egyébként nem jutna ki neki a szülők leterheltsége miatt. Ráadásul azok a gyerekek, akik nyáron születtek, szintén kokázatkeresőbbek, köszönhetően, hogy az év legpezsgőbb szakában jöttek világra.

De azt gondolta volna, hogy a füllentésre való hajlam és a kockázatvállalási kedv mellett többek között a szívósság, a szkepticizmus és a babonásság is felismerhető néhány általános szokás, vagy egyszerű tesztek alapján? A National Geographic Channel Számok bűvöletében című új sorozatában Jake Porway lenyűgöző összefüggésekre mutat rá hétköznapi tevékenységeink mögött. Az egyes epizódokban meglepő statisztikákkal szembesülhetünk, melyek utcai tesztekkel és szórakoztató kísérletekkel kerülnek igazolásra.

Porway a statisztika mellett a tudományt is segítségül hívja hétköznapi rejtélyeink megfejtéséhez, és neves szakértőket is bevon fura tesztjeibe. Így Wayne Hoffman mentalista felfedi az okkultizmus-ipar átverései mögött álló titkokat; a híres gondolkodó, Dr. Michael Shermer bebizonyítja, hogy baleknak lenni hasznos dolog; az elismert testbeszéd-szakértő, Chris Ulrich pedig segít határozottnak és önbizalomtól kicsattanónak mutatni magunkat. A sorozatból játékos formában ismerhetjük meg, miként lehetünk sikeresebbek a munkában, magánéletben és az emberi kapcsolatokban.

A Számok bűvöletében című sorozatot május 6-tól kedd esténként 21 órakor láthatja a National Geographic Channelen.

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic

Címkék: National Geographic Channel

komment

süti beállítások módosítása