TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Facebook

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A közmédia egész napos műsorfolyammal készül a Rubik-kocka megszületésének negyvenedik évfordulójára, amellyel egyben a magyar kreativitás napját is ünnepeljük.
Rubik's_Cube.jpg

Április 27-én vasárnap megismerhetik, hogy világszerte milyen sikereket ért el a bűvös kocka és más magyar találmányok, valamint a magyar szürkeállomány sikerességét, elismertségét is bemutatjuk. Összefoglalót láthatnak a New York-i Liberty Science Center-ben nyíló Beyond Rubik’s Cube (A Kocka és ami mögötte van) című nagyszabású interaktív kiállításról, valamint élő kapcsolással jelentkezünk a budapesti Design Terminál Rubik-programjairól.

Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének elnöke, a tehetséges magyar fiatalok érvényesülési lehetőségeiről ad felvilágosítást, vendégünk lesz Endrey Marcell, aki a tavalyi világbajnokságon „vakon” leggyorsabban rakta ki a Rubik-kockát, Fehér Gyula, a világszerte ismert Ustream egyik alapítója, Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője. Megszólal Orosz István grafikusművész, aki Rubik Ernő tanítványa volt, Miklósi Ádám kutyaetológus, Acsárdi László agykutató, Szűcs Zoltán az Attraction csapatából, valamint Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is. Dr. Szabó Gáborral, az Innovációs Szövetség elnökével pedig a siker titkát próbáljuk megfejteni.

Tartsanak velünk április 27-én egész nap az M1, a Duna és a Duna World csatornákon.

Az M1 TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/m1

Címkék: M1