TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Facebook

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Magyarországon készített exkluzív felvételeket a National Geographic Channel, a Dunát egyedülálló módon bemutató sorozatának részeként.
Danube4 .jpg

Magyarország és gyönyörű fővárosunk egyre több filmes forgatócsoport és tévéstáb figyelmét kelti fel, sőt tavaly októberben az  egyik legnevesebb amerikai utazási magazin több mint egymillió szavazatának összesítése alapján Budapest nyerte el a világ második legszebb városa címet. Fővárosunkban a National Geographic Channel is gyönyörű képsorokat készített, ráadásul a stáb több hazai tájegységre is ellátogatott.

A Duna, Európa gyöngyszeme című sorozat ugyanis végigköveti a közel 3000 km hosszú folyó útját a Fekete‑erdőtől a Fekete‑tengerig, bemutatva azt a tíz országot és négy tündöklő fővárost -Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt és Bécset- melyeken a Duna áthalad. A városok mellett a környező vidékek is képbe kerülnek, és a sokszínű állatvilágról is a National Geographictól megszokott lenyűgöző képsorokat láthatunk.

A Duna szigetek, tavak és elárasztott erdők labirintusát hozta létre, és több mint 1000 növényfajnak és  4000 állatfajnak ad otthont, a pelikánoktól kezdve a kanalasgémeken keresztül a kárókatonákig. A magyar Alföldön közel százezer daru pihen meg az őszi időszakban, hogy vándorlásuk előtt erőt gyűjtsenek a hosszú úthoz Afrika felé.  A forgatócsoport lencsevégre kapta a költöző madarakat, de a kétrészes film foglalkozik a veszélyeztetett fajokkal, a környezetszennyezéssel és a folyószabályozás kérdésével is, így a nézők egy teljes átfogó képet kaphatnak Európa egyik legjelentősebb folyójáról.  

A Duna, Európa gyöngyszeme című kétrészes sorozat epizódjait február 23-án vasárnap 13 és 14 órakor tekinthetik meg a National Geographic Channel műsorán.

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic

Címkék: National Geographic Channel