TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A Discovery Channel belép a fikciós tévésorozatok világába: az arany témájú műsorokat tartalmazó szezon keretében jövő januárban Klondike címmel minisorozatot indít a Közép-és Kelet Európa, Közel-Kelet és Afrika (CEEMEA) régióban. Az ARANY szezont és a sorozatot külön weboldal (www.discoverychannel.hu/arany) és marketingkommunikációs kampány is támogatja.arany.jpg

A Discovery arany témájú műsorai 2013-ban is nagy sikerrel futottak. A január-februári ARANY szezon – az Aranyláz Alaszkában, Aranyláz a Bering-tengeren és A dzsungel aranya sorozataival  – a csatorna fő műsoridős átlagánál 40%-kal jobb nézettséget ért el Magyarországon (Nielsen, 18-49 ABC).

„A tényeken alapuló magas minőségű történetek eddig hiányoztak a televíziós kínálatból. A témában és a történetmesélésben szerzett tapasztalatunk és tudásunk tökéletes alap arra, hogy első fikciós műsorunkkal betöltsük ezt az űrt. A nézők igénylik az izgalmas témájú, minőségi drámákat, a Discovery neve pedig egybeforrt az olyan magas színvonalú szórakoztató tartalommal, melyből mindenki tanulhat valamit” – mondta Olgierd Dobrzynski, a Discovery Networks CEEMEA közép-európai country managere.

A vadonatúj Klondike című minisorozat Charlotte Grey könyvén alapul. A nyüzsgő kanadai Dawson Citybe és a klondike-i vadonba kalauzolja a nézőket, akik a főhős Bill Haskell szemén át ismerhetik meg az elképzelhetetlen gazdagságot és a megannyi kihívást ígérő tájat.

Az őslakosok, a kapzsi üzletemberek, a csábító szajhák és elszánt bányászok élete kérlelhetetlenül összefonódik – akár a fagyos föld alatt megbújó aranytelérek. A becsvágyról, szenvedélyről, kapzsiságról és megváltásról szóló mesét neves stáb kelti életre: Ridley Scott executive producer, Simon Cellan Jones rendező és olyan színészek, mint Tim Roth, a Trónok harcából jól ismert Richard Madden vagy Abbie Cornish.

„Ami nem öl meg, az gazdaggá tesz” – ezzel csábít az ARANY évadának szlogenje. A csatorna évindító műsorai a Discoverytől már megszokott lélegzetelállító operatőri munka és a legmodernebb technikák mellett fordulatos történeteket is felvonultatnak, melyek garantáltan fotelbe szögezik a csatorna hűséges nézőit és új rajongóit egyaránt.

„Nézőink imádják a pénzzel és meggazdagodással foglalkozó műsorokat, mert megszólítja a bennük lakozó vállalkozó szellemet. A nézők szomjaznak a kalandokra és az életüket kockáztató aranyásók történeteire. 2013-ban is kiválóan szerepeltek az ARANY műsorok, jövőre pedig ismét visszatérnek a túlélésről, a kapzsiságról szóló történetek és azok hús-vér hősei, akiket egy jobb élet reménye hajt céljuk felé. Ez maga az amerikai álom” – tette hozzá Olgierd Dobrzynski.

Az ARANY évad másik új sorozata történészek és szakértők segítségével idézi fel a kaliforniai aranyláz korát. A vizuális effektekkel és színészek által életre keltett jelenetekkel látványossá tett Aranyláz azt mutatja be, hogyan indult el a meggazdagodás reményében sok tízezer ember az amerikai Nyugatra, Kaliforniába. Miközben harcoltak és meghaltak az aranyért, fel sem fogták, hogy a mintegy 25 milliárd dollár értékű kibányászott vagyon mindörökre megváltoztatja az ország életét: megveti az „amerikai álom” alapjait, és lehetővé teszi az amerikai birodalom létrehozását.

A 2014 januárjában induló ARANY évadában az új műsorok mellett visszatérnek a korábbi sikersorozatok is, mint az Aranyláz Alaszkában és az Aranyláz a Bering-tengeren.

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/discoverychannel

Címkék: Discovery Channel

komment

süti beállítások módosítása