TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A titkosügynökök főhadiszállását beolvasztják a CIA-be, így az ISIS név megy a levesbe -  az Archer készítői úgy döntöttek, nem használják többet a mára hírhedtté vált elnevezést. A rajongók számára az ISIS anagramma már régóta ismert: a Comedy Central morbid humorú sorozatának kémszervezetét hívják így, amelyet a címszereplő, Sterling Archer részeges anyja vezet. Mára azonban ez a négy betű a legtöbb ember számára egyet jelent a terrorszervezettel, ezért a november 26-án induló új évadban a balfék kémek már a CIA-n belül működnek.
archer_new_season.jpg

Öt évadon keresztül az Archer rajongók kedvenc szereplői, Sterling, Cheryl, Lana, Pam, Cyril és Malory az ISIS nevű kémszervezet elitnek nem nevezhető alakulatát alkották, ám ennek most vége, ugyanis a hatodik évadban új nevet kap a szupertitkos hírszerzési ügynökség. A Comedy Centralon november 26-án startoló szériában az ISIS-t, vagy más néven az International Secret Intelligence Service-t (Nemzetközi Titkos Hírszerzési Ügynökség) beolvasztják a CIA-be, így a régi név megszűnik létezni, érthető okokból. Ezt a tényt Mallory Archer közli majd a csapattal a hatodik évad nyitóepizódjában.

A sorozat készítői mindenképpen szerették volna elkerülni, hogy a morbid humor alfájának és omegájának számító Archert bármilyen szinten összekössék a terrorszervezettel, így radikális változtatást hajtottak végre: „Többé nem használjuk az ISIS nevet, sőt az anagramma többet vizuálisan sem tűnik majd fel a sorozatban” – mondta Matt Thompson, az Archer társ-producere. „Mióta a terrorszervezet térhódításba kezdett, olyanná vált az ISIS név, mint egy gyanús anyajegy, amit nem nézet meg az ember: Ha ignoráljuk, talán nem lesz belőle baj. Közben az emberek a neten azt javasolták, hogy ezt is vegyük bele a sorozatba, mondván, hogy „Hát, ezek a tetűk lenyúlták a nevünket” (ahogy egyébként a South Park tenné), de mi ezt nem akartuk. Az Archer univerzumában az ISIS nevű terrorszervezet nem létezik. Ezért úgy döntöttünk, hogy a hatodik évadban diszkréten beolvasztjuk a kémügynökséget a CIA-be” – indokolta a döntést Thompson.  

Noha az Archer alkotói csapata véglegesen törli az ISIS nevet a 6. évad premierjében, visszamenőleg nem távolítják el az anagrammát a sorozat korábbi epizódjaiból. „Az egyik kedvenc bögrém egy fehér, ISIS feliratú bögre. Múltkor azon gondolkodtam, hogy kidobjam-e, de végül nem tettem, mert Archerre emlékeztet. Apámnak is van egy ISIS feliratú sapkája. Múltkor azt mondta: „Fiam, többé nem vehetem fel ezt a sapkát. Furcsán néznek rám az emberek a barkácsboltban” – mesélte a sorozat megalkotója, Adam Reed.

Nézd az ISIS mentes Archer vadonatúj, hatodik évadát a Comedy Centralon, november 26-tól!

A Comedy Central TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/comedy

Címkék: Comedy Central

komment

süti beállítások módosítása