TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A Csillagok Háborújával George Lucas valódi mozitörténelmet írt és örökre megváltoztatta a  filmgyártárst is. A sötét oldal elleni harc pedig idén ősszel is folytatódik: októbertől a Star Wars az AXN csatornákra érkezik. Így felkészülhetünk az űropera hetedik részére, amely decemberben nyit a mozikban.
sw_baljos-arnyak-03.jpg

1977-ben még senki sem gondolta volna, hogy a Star Wars című film (ma ismert címe: Star Wars: Egy új remény) a világ legismertebb űrsztorijának első része lesz. A produkció díjnyertes kasszasiker lett, majd hamarosan további részek követték, amelyeknek köszönhetőn a Star Wars birodalom értékét napjainkban mintegy 27 milliárd dollárra* becsülik.

Az AXN idén ősszel műsorra tűzi a Star Wars filmeket. Október elején a közönség az első három részt (Star Wars: Baljós árnyak, Star Wars: A klónok támadása, Star Wars: A Sith-ek bosszúja) láthatja, amelyek a Köztársaság bukását és a Birodalom felemelkedését mutatják be. A középpontban Anakin Skywalker és az ő fokozatos Darth Vaderré alakulása áll. Október második felében pedig a Galaktikus Polgárháború történetét követhetjük nyomon, amikor a fiatal Luke Skywalker azért küzd, hogy Jedi lovaggá válhasson és legyőzhesse Darth Vadert. A filmek mellett az AXN további meglepetésekkel is készül. A csatornán a Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars VI) és a Star Wars: Lázadók (Star Wars Rebels I) animációs sorozatokat is láthatják majd a nézők. Mindemellett a kulisszák mögötti eseményeket bemutató dokumentumfilmek is műsoron lesznek. Sőt, az AXN maratoni vetítést is szervez: a legodaadóbb Star Wars rajongók egy egész napon keresztül élvezhetik kedvenc filmjeiket, mielőtt 2015. december 18-án a mozikba érkezik az űropera következő része, a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: The Force Awakens).

Star Wars: Baljós árnyak
Miután a Jedi tanonc Obi-Wan Kenobi és a Jedi mester Qui- Gon Jinn megmenti a fiatal Amidala királynőt a kapzsi Naboo bolygó támadásától, a Tatuin bolygón rekednek, ahol felfedezik a fiatal rabszolgát, a kilenc éves Anakin Skywalkert, akiben túlárad az Erő. Anakin szenzációs módon győzelmet arat egy fogatversenyen, ami révén lehetősége lesz arra, hogy szabad emberré váljon. Elhagyja otthonát, hogy képzett Jedi lehessen. A hősök visszamennek Naboo-ra, ahol Anakin és a Királynő az Erő tömeges inváziójával szembesül, mialatt a két Jedi egy halálos ellenséggel, Darth Maullal harcol. Csak ezt követően válik világossá, az invázió csupán az első lépése a feltámadt Sith-rend mögött rejtőző sötét Erő baljóslatú cselszövésének.
PREMIER: 2015. október 3. 21:00

Star Wars: A klónok támadása
Tíz évvel a Baljós árnyak cselekménye után, a galaxis egy polgárháború szélére sodródik. A szakadárok (szeparatisták) élén a titokzatos Dooku gróf, egy egykori Jedi-lovag áll, akinek vezetésével naprendszerek lépnek ki a Galaktikus Köztársaságból. Amikor egy merényletet próbálnak meg elkövetni a Naboo korábbi királynője, Padmé Amidala Szenátor ellen, a Jedi tanoncot, Anakin Skywalkert nevezik ki a védelmére. Küldetése során Anakin felfedi szerelmét Padmé előtt. Azonban nem csak Anakin gyengéd érzéseire, hanem sötét oldalára is fény derül. Hamarosan Anakin, Padmé és Obi-Wan Kenobi a szeparisták mozgalmának kellős közepébe csöppen, és elkezdődik a Klónok háborúja.
PREMIER: 2015. október 4. 21:00

Star Wars: A Sith-ek bosszúja
Évekkel a klónháború után a nemes Jedi lovag egy erős klónhadsereget vezet a szeparatisták elleni csatában. Amikor a vészjósló Sith leleplez egy ezer éves tervet a galaxis uralmáról, a Köztársaság szétesik, hamvaiból pedig a gonosz Galaktikus Birodalom éled újjá. A Jedi hős Anakin elhatározza, hogy átáll a sötét oldalra, csak azt szabja feltételül, hogy mentsék meg Padmé életét. Palpatine ezt elfogadja, és a Darth Vader nevet adja újdonsült tanítványának. A megtizedelt Jedik, beleértve Obi-Wan Kenobit és a Yoda Jedi Mestert is, arra kényszerülnek, hogy elrejtőzzenek. A galaxis egyetlen reménye Anakin titokban született ikreiben rejlik, akik azért jöttek a világra, hogy igazi hősök legyenek.
PREMIER: 2015. október 10. 21:00

Star Wars: Egy új remény
30 évvel a Bajlós árnyak után, a negyedik részben visszatérünk a sivatagbolygóra, a Tatuinra. A fiatal Luke Skywalker kezdi megfejteni a sorsát, amikor egy elveszett droid keresése közben a visszavonult Jedi, Obi-Wan Kenobi megmenti. Mialatt polgárháború tombol a galaxisban és a lázadó erők küzdenek a gonosz Galaktikus Birodalom ellen, Luke és Obi-Wan a teher- és csempészhajó-kapitány, Han Solo segítségére szorul. Csatlakozik hozzájuk a mókás droid duó, R2-D2 és C-3PO, és a nem sok jóval kecsegtető csapat elindul, hogy megmentse a Lázadók vezetőjét, Leila hercegnőt, és felhasználják az ellopott terveket, hogy megsemmisítsék a Birodalom rettegett fegyverét.
PREMIER: 2015. október 11. 21:00

Star Wars: A Birodalom visszavág
A Halálcsillag elpusztítása után a Birodalom bosszút akar állni a lázadókon, és végleg meg akarja semmisíteni őket. A Hoth jégbolygón a lázadás leverése után a Dagobah bolygón folytatja a felkészülését Luke Skywalker Yoda mester irányításával, aki a Köztársaság bukása óta a bolygón lelt menedéket. Darth Vader megpróbálja átállítani a Sötét Oldalra Luke-ot, és a Bespin bolygó légkörében lebegő városban, a Felhővárosban csapdába csalja az ifjú Skywalkert. Luke szembeszáll Vaderrel. A fénykarddal vívott párbaj közben  Luke megdöbbentő dolgot tud meg Vaderről.
PREMIER: 2015. október 17. 21:00

Star Wars: A jedi visszatér
A Birodalom egy második, de sokkal hatalmasabb Halálcsillagot épít a lázadók elpusztítására. A lázadók megpróbálják elpusztítani a pajzsgenerátort, amely az űrbázist védi. Luke és Darth Vader utolsó nagy összecsapására is sor kerül a Császár előtt.
PREMIER: 2015. október 18. 21:00

Az AXN TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/axn

Címkék: AXN

komment

süti beállítások módosítása