TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Hogyan, mennyi munkával készül egy-egy zombi jelmez? Mivel foglalkozott Norman Reedus mielőtt színész lett? Néhány érdekesség a The Walking Deadről, amit még nem tudott!
TWD_S04.jpg

Szeptember 1-én, hétfőn hazánkban is elindul a FOX-on a The Walking Dead negyedik évada, amelyben  Rick (Andrew Lincoln) és csapata egyre elszántabban és keményebben küzd a túlélésért a zombik által uralt világban. Íme néhány érdekes tény a világ egyik legnézettebb horrorsorozatáról:

1. A negyedik évad első nyolc új epizódjában több kóborlóval találkozhatnak a nézők, mint az eddigi három évadban együttesen.

2. Egy-egy kóborló sminkjének és kosztümjének elkészítése közel kétórás munkát jelent a maszkmestereknek.

3. A statiszták mellett hat zombi bábu is szerepel a sorozatban, amelyek rendszeres külső megújításon esnek át. “Ha megöljük őket vagy betörjük a fejüket, akkor kicseréljük a bőrt, és sokszor a fej és az állkapocs mozgásán is változtatunk” – mondja Greg Nicotero, az Emmy-díjas maszkmester.

4. A kóborlókat alakító statiszták a maszk mellett műtestrészeket, mesterséges fogsorokat és kontaktlencséket kapnak, hogy még rémisztőbb legyen a külsejük.

5. A szereplőválogatással foglalkozó cégnél már rajongók ezrei adták le jelentkezésüket, hogy egy-egy jelenet erejéig ők is a zombik bőrébe bújhassanak. A kiválasztás után az élőhalottakat alakítóknak „zombi iskolába” kell járniuk, azaz egy speciális tréningen vesznek részt, ahol megtanítják őket a jellegzetes mozdulatokra.

6. A Darylt alakító Norman Reedus nem készült tudatosan a színészi pályára: „Festő, fotós és szobrász is voltam, sokat dolgoztam kővel, fémekkel és fával. Amikor először kerestek meg azzal, hogy színészkedjek, hallani sem akartam róla” – nyilatkozta a színész.

7. Norman Reedus állítja, izmos megjelenését annak is köszönheti, hogy a számszeríj, amivel a forgatásokon szaladgál, több tíz kiló súlyú, és szinte egész nap a kezében van.

8. Bár a Kormányzót alakító David Morrissey eredetileg csak egy évadra szerződött a sorozatba, karaktere a negyedik évadban is visszatér, ám akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá.

9. A filmben a Kormányzó levágott zombifejeket tart vízzel töltött akváriumokban. A maszkokat úgy tették még ijesztőbbé, hogy a vizet teával és kávézaccal festették sárgára.

10.  A képregény története szerint Rick elveszíti a jobb karját, a film készítői azonban úgy döntöttek, ezt a részt kihagyják a sorozatból, mert megnehezítené a forgatásokat és az akciójelenetek kivitelezését.

A The Walking Dead negyedik évada szeptember 1-től hétfő esténként látható a FOX-on. Majd közvetlenül a széria után, az amerikai premiert követően mindössze egy nappal, október 13-án a sorozat legújabb, ötödik évada is debütál, kizárlóag a FOX-on.

A FOX TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/fox

Címkék: FOX

komment

süti beállítások módosítása