TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Földünk felszínének háromnegyede víz alatt fekszik. Sokunk számára túlzottan távoli birodalom ez, amelyet még alig fedeztünk fel. A Spektrum arra vállalkozott, hogy egész nyáron a „Nagy kékséget” kutassa, a legszebb természetfilmekkel, amelyeket egymás után tűz műsorra, június 21-től.
A-Fold-a-viz-bolygoja-(4).jpg

„A Föld: a víz bolygója” című sorozat egy hihetetlen víz alatti utazás, ritkán, vagy talán soha eddig nem látott felvételekkel, amelyek örökre az emlékezetbe vésődnek. A 7 részes természetfilm a tengerek és óceános rejtett, lenyűgöző vízi világát tárja elénk bolygónk minden földrészén. A sorozat fotósa a lengyel Darek Sepilo, aki első alkalommal Ázsiában, a Fülöp-szigetek, Malajzia és Indonézia által közrefogott Korall-háromszögnél merül alá. Itt található az ismert korallfajok háromnegyede, de ez a terület látja el a föld legnagyobb, évente dollármilliárdos bevételeket hozó tonhal-halászait is.

A Föld: a víz bolygója további részei az antarktiszi leopárdfókáktól a Yucatán-félszigetnél levő, a világ legnagyobbjaként ismert víz alatti barlang-rendszereken át lenyűgöző képeket mutat az Azori-szigetek bálnavilágából. Kevesen kísérlik meg, hogy mínusz 2 fokos vízben merülnek alá. De akik megteszik, azok jutalma lélegzetelállító látvány – a sorozat ezt a csodát is filmre vette.

„A nagy kékség” urai a cápák. Nigel Marven zoológus most körbeutazza a földet, a cápák titkait kutatva. Az első epizódban a helyszín a világ legnagyobb területű lakatlan szigete, a Kókusz-sziget, Indonézia partjainál. Costa Rica partvidékétől 500 km-re, a Csendes-óceánban. Nigel Marven egy egész hónapra költözik ide, hogy megfejtse a hullámok alatti rejtélyt: miért gyűlik itt össze rendszeresen a pörölycápák akkora hada, mint sehol máshol a Földön? „Nigel Marven a cápák szigetén” – a Spektrum nagy kékség titkait fürkésző műsorfolyamában június 21-től minden hétvégén reggel 9:00-kor.

A „nagy kékség” a Spektrumon
Premier: június 21, 9:00
További részek minden hétvégén 9 órától

A Spektrum TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/spektrumhd

Címkék: Spektrum

komment

süti beállítások módosítása