TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Örökbe fogadott egy kutyát, de a remélt kedves és hű társ helyett egy botrányos viselkedésű rémálmot kapott? Van megoldás! …feltéve persze, hogy nem zavarja, hogy egy világhírű kutyapszichológus bekamerázza a házát…
A NatGeo Wild

Cesar Millan: nincs reménytelen eb

című különkiadásában a Csodálatos Kutyadoki – rendhagyó módszerekkel – menhelyi kutyák és új gazdáik összeszokását segíti az első kritikus hetekben.   
Cesar_Millan1.jpg

Az Egyesült Államokban kutyák milliói várnak szerető gazdikra különböző menhelyeken – a többségüknek azonban esélyük sincs rá, hogy valaki hazavigye őket; azok az ebek pedig, melyeket mégis örökbe fogad valaki, gyakran néhány héten belül ismét a telepen találják magukat tűrhetetlen viselkedésük miatt. A filmben Cesar Millan két jó szándékú, ám tapasztalatlan családnak segít megtalálni a hangot problémás, nehéz előéletű kutyusukkal…

Az esetek
a) Egy család négyéves kisfia makacsul állítja, hogy megérett egy kutya gondozására, ám hamar kiderül, hogy túlbecsülte képességeit: amikor a szülei által egy menhelyről kivett szegény eb fellázad “nevelőmunkája” ellen, a fiúcska először megijed, majd ellentámadásba lendül.
b) Egy anya és lánya örökbe fogad egy yorkshire terriert, ám a remélt kedves és hű játszótárs helyett egy rémálmot kapnak: a kutyának többek közt súlyos problémái vannak a szobatisztasággal, és a tetejébe még a lépcsőktől is betegesen retteg.

A nyomozás
A reménybeli kutyatulajdonosoknak – Cesar Millan receptje szerint – két hetük van jó gazdivá válni és négylábújuk számára meleg otthont teremteni. A fejlődési folyamat előmozdítása érdekében Cesar bekameráztatja a házat, hogy világos képet kapjon a kutya és a gazdik viselkedéséről és egymáshoz való viszonyáról a legkülönbözőbb élethelyzetekben. A gazdik eleinte a kameráknak “játszanak”, ám amikor megfeledkeznek a jelenlétükről, meglepő dolgok derülnek ki viselkedésükről.

A közös munka
A kísérlet félidejénél mindkét család találkozik a “Mesterrel”, hogy leszűrjék az addig elvégzett munka tapasztalatait. Közösen megnézik a felvételek legtanulságosabb részeit, és Cesar megmutatja, hogy a gazdik milyen hibákat követtek el e kritikus fontosságú első napok során. Ezután jön a “varázslat”, azaz Cesar megoldás-ismertetése a látszólag megoldhatatlan problémákra. Csak amikor ez az elméleti alapozó szakasz sikerrel lezárult, akkor kezdődhet a gyakorlati oktatás és tanácsadás Cesar részéről.

Az ítélet
Mindkét család nagy előrehaladásról tesz tanúbizonyságot, amikor Millan a körükben van – de miként tudják kamatoztatni tanácsait az otthonukban? A film érzékletesen láttatja a kutya és gazdái közötti kapcsolat fokozatos megváltozását: amíg egyes területeken látványos javulás áll be, más problémák még megoldásra várnak. A két hét leteltével a családok ismét találkoznak Cesarral, hogy a Mester meghozza végső ítéletét és kiderüljön: szerinte érdemes-e tovább küszködniük az összeszokással, vagy ami rájuk vár, az további sokéves garantált rémálom…?

Bemutató: 2014. június 22-én, vasárnap este 6-kor – Nat Geo Wild

A NatGeo Wild TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeowild

Címkék: NatGeo Wild

komment

süti beállítások módosítása