TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

Öveket bekapcsolni! Monte-Carlóban elindul a 13 futamos WRC-sorozat. A szakág ékkövének számító rali-világbajnokság lélegzetelállító képeit a Sport2 HD-n láthatják a nézők 2014-ben.
WRC_cars.jpg

A Sport TV megvásárolta a 2014-es rali-világbajnokság (WRC) jogait. Ennek értelmében a Sport2 HD csatornákon lesznek láthatóak a vb-futamok magazinműsorai, napi összefoglalói, továbbá bizonyos kiemelt versenyekről egyórás élő közvetítések is lesznek. A pörgős, látványos képsorokat Fülöp László és Petur András kommentálásában nézhetjük végig.

„A rali az egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb autósportos szakág, ennek csúcsa pedig a WRC, a rali-vb. Egy biztos, a beharangozók, a közvetítések és a napi összefoglalók minősége igazodik a sorozat nívójához, a Sport2 HD nézőinek eláll majd a lélegzete, ha meglátja, milyen képi világa van a WRC-nek” – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a jogszerzéssel kapcsolatban.

A 2014-es versenynaptár 13 állomásból áll. A vb most hétvégén Monte-Carlóban indul és Walesben ér véget november közepén. Négy konstruktőr, a Citroen, a Ford, a Volkswagen és a 2003 után a sorozatba visszatérő, Hyundai vesz részt a vetélkedésben. A német márka az idén is a címvédő Sebastien Ogierrel és Jari-Matti Latvalával vág neki a szezonnak. A Citroen újított, leigazolta Kris Meeket és Mads Ostberget, Mikko Hirvonen visszaül a Fordba, amelyben az egykori Formula–1-es pilótának, Robert Kubicának is lesz helye. Dani Sordo pedig, aki korábban vb-3. is volt, a Hyundainál a tavalyi ezüstérmes Thierry Neuville mögött kapja meg alkalmanként a gyártó második autóját.

Az első hétvége helyszíne Monte-Carlo és az Alpok délnyugati hegyvonulatai. Három napon át aszfalton, hóban, napsütésben és éjszaka, hol hidegben, hol melegben autóznak majd Ogierék. A Sport2 HD-n csütörtökön 17:30-kor indul a sorozat, előbb egy beharangozó magazinnal, majd 23:30-kor az aznapi hat versenyszakasz, illetve 125 kilométernyi gyorsasági szakasz eseményeinek összefoglalójával debütál a WRC.  A kommentátor az egykor még az autóversenyzéssel is kacérkodó, Petur András lesz.

The WRC Magazine, a Monte-Carlo-rali elé, január 16., csütörtök, 17.30, Sport2 HD,
Kommentátor: Petur András

Monte Carlo-rali, 1. nap, összefoglaló, január 16., csütörtök, 23.30, Sport2 HD,
Kommentátor: Petur András

Monte Carlo-rali, 2. nap, összefoglaló, január 17., péntek, 23.00, Sport2 HD,
Kommentátor: Petur András

Monte Carlo-rali, 3. nap, összefoglaló, január 19., vasárnap, 20.30, Sport2 HD,
Kommentátor: Petur András

A Sport2 TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/sport2

Címkék: Sport2 Sport2 HD

komment

süti beállítások módosítása