TvMustra

TvMűsor kicsit másképpen. Több mint 140 csatorna tvműsora naprakészen. Napi frissités. Találj nálunk esti programot.

Hírpartnerünk

DTV News animated logo

A Spektrum Magyarországon elsőként mutatja be Oliver Stone 2012-es dokumentumfilm-sorozatát „Amerika elhallgatott történelme” címmel november 30-i premierrel, este 22 órakor.
oli_stone_spektrum.jpg

A világhírű filmrendező számos alkotásában – Szakasz, Született július 4-én, JFK - A nyitott dosszié –foglalkozott már az amerikai történelem sorsfordító eseményeivel. Tízrészes sorozatában azonban arra vállalkozik, hogy az Egyesült Államok hivatalos és az iskolákban oktatott történelmével szemben alternatív megközelítéssel mutassa be Amerika elmúlt hat évtizedének legfontosabb eseményeit.

A dokumentumfilm-sorozat drámai hatású, fantasztikus archív felvételekkel tarkított epizódjai olyan elhallgatott részleteket tárnak fel, amelyek korukban nem kaptak nyilvánosságot, mégis döntő hatással voltak az ország sorsának alakulására. Az archív felvételek mellett olyan filmrészletek is előkerülnek, amelyek az adott korszakhoz kapcsolódnak témájukban. A narrátor maga Oliver Stone, aki többi között bemutatja, mi vette rá Harry Truman elnököt, hogy kiadja a parancsot az atombombák ledobására Japánban, mi idézte elő a hidegháborút, új tényeket ismertet a Kennedy- kormányzatról, a vietnami háborúról, de kitér Bush, Clinton és Obama elnökök történelmi szerepére is. A rendező eddigi filmes pályafutása egyik legfontosabb munkájának tartja a sorozatot, amelyet gyerekeinek és a következő generációnak ajánl.

A Spektrum TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/spektrumhd

Címkék: Spektrum

komment

süti beállítások módosítása